Saznajte prvi
  • Indija

    Delhi, Džaipur, Agra

  • Popust 100 €

  • Kratak opis akcije:

    First Minute - Indija. Popust 100 €! Avio prevoz, aerodromske takse, transferi i 8 noćenja sa doručkom (4 noćenja u Delhiju i po 2 noćenja u Džajpuru i Agri) za 1289 €, po osobi (polazak 7. februara). Cene za sve polaske pogledajte u programu putovanja.

  • Termin polaska: Više termina polazaka

    Broj noćenja: 8

    Stara cena: 1389 €
    • Avionski prevoz
      Avion
    • Hotel
      Hotel
    • Noćenje sa doručkom
      Noćenje
      sa doručkom
  • Nova cena: od 1289 €
Prijavi ponudu
*Popust 100 € važi do 15. novembra.

Avio prevoz, aerodromske takse, transferi i 8 noćenja sa doručkom, po osobi:
- 7. februar: 1289 € (stara cena 1389 €),
- 10. mart: 1429 € (stara cena 1529 €),
- 18. april: 1459 € (stara cena 1559 €).

1. Dan BEOGRAD - ISTANBUL
Okupljanje na aerodromu „Nikola Tesla” u Beogradu dva i po sata pre leta. Let iz Beograda u 09.00h (TK1082) sa presedanjem u Istanbulu. Sletanje u Istanbul u 12.50h, let iz Istanbula za Delhi u 20.50h (TK0716).

2. Dan DELHI
Dolazak u Delhi u 05.15h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Po dolasku prijava u hotel, a potom odlazak na panoramsko razgledanje grada Delhi. Lotusov hram – takođe poznat kao bahajska kuća obožavanja koja je izgrađena 1986. godine. Zbog svog atraktivnog oblika nalik lotosu, hram je postao atrakcija grada. Nastavak panoramskog obilaska. Povratak u hotel. Noćenje u hotelu u Delhiju.

3. Dan DELHI
Doručak. Nastavak obilaska Delhija. Poseta tornju Kutub Minar - koji je UNESCO svetska baština, izgrađen 1193. godine, jedan od najboljih spomenika indo – islamske arhitekture mogulskog doba. Nastavak obilaska do Humajunove grobnice - Ova grobnica, izgrađena 1570. godine, od posebnog je kulturnog značaja jer je bila prva bašta - grobnica na indijskom potkontinentu. Inspirisala je nekoliko velikih arhitektonskih inovacija, što je kulminiralo izgradnjom Tadž Mahala. Povratak u hotel. Noćenje u hotelu u Delhiju.

4. Dan DELHI
Doručak. Nastavak razgledanja Delhija, poseta Raj Ghat – crni mermerni spomenik Ocu nacije – Mahatma Gandi. Odlazak do Jama džamije – Džama Džamije u Delhiju, jedne od najvećih džamija u Indiji. Njen graditelj je Mogulski car Šah Džahan, gradnja je trajala između 1644. i 1656. godine, a prvi inaugurisan Imam bio je Sied Abdul Ghafoor Shah Buhari. Nalazi se u prestonici Mughala Šahjanhanabad (danas Stari Delhi), služila je kao carska džamija Mogulskih careva do propasti carstva 1857. godine. Nastavak obilaska Chandni Chavka, šarmantnog dela Starog Delhija i njegovih čuvenih marketa. Panoramski obilazak Crvene tvrđave, zgrade Vlade, kapija Indije, zgrade parlamenta Indije, predsedničke palate... Nakon razgledanja povratak u hotel. Noćenje u hotelu u Delhiju.

5. Dan DELHI – DŽAJPUR
Doručak. Napuštanje hotela i vožnja do ružičastog grada Radžastana – Džaipura. Po dolasku prijava u hotel. Veče slobodno za individualne aktivnosti. Noćenje u hotelu u Džajpuru.

6. Dan DŽAJPUR
Doručak. Obilazak grada Amber Fort – prvobitnu tvrđavu sagradio je Raja Man Singh. Proširio ju je Jai Singh I u ranim 1600. godinama, dalja poboljšanja i dopune su vršili uzastopni vladari u narednih 150 godina. Za vreme Savai Jai Singha II 1727. Kačave su svoj glavni grad prebacili u Džajpur. Mogućnost individualnog odlaska na jahanje slona ili vožnju džipom. Popodnevni obilazak Gradske palate – Kompleks palate se nalazi u srcu grada Džajpura. Palata se nalazi na mestu nekadašnje kraljevske lovačke kuće na ravničarskoj zemlji okruženoj stenovitim brdom. Istorija gradske palate je usko povezana sa istorijom grada Džajpura i njegovim vladarima počevši od Maharaje Savai Jai Singha II koji je vladao od 1699. do 1744. godine. Nastavak do Astronomske opservatorije - koja je jedina opservatorija u Indiji u ispravnom radnom stanju. Povratak u hotel. Noćenje u hotelu u Džajpuru.

7. Dan DŽAJPUR – SIKRI – AGRA
Doručak. Napuštanje hotela i vožnja do grada ljubavi – Agre. Na putu poseta Fatehpuru Sikri (jedan od najboljih primera Mogulske arhitekture, ovo mesto je poznato i kao napušteni glavni grad mogulske ere. Zbog velike nestašice podzemnih voda Mogulsko carstvo je moralo da napusti ovo mesto i povuče se nazad u Agru, u to vreme njihov glavni grad). Po dolasku u Agra prijava u hotel. Noćenje u hotelu u Agri.

8. Dan AGRA
Doručak. U jutarnjim časovima obilazak tvrđave Agra – centar moći za Mogule kako bi videli svoj Deevan–E–Aam, Deevan–E–Khas i Moti Masjid. U popodnevnih časovima poseta Tadž Mahalu - simbol ljubavi uklesan u kamen, koji je izgradio mogulski car Šah Džahan u znak sećanja na njegovu voljenu ženu Mumtaz Mahal nakon njene smrti. Noćenje u hotelu u Agri.

9. Dan AGRA – DELHI
Doručak. Vožnja do glavnog grada – Nju Delhi. Usputna poseta Itmad-ud-Daulah. Grobnica Itmad-ud-Daulaha je jedna od najugroženijih struktura u Indiji i mnoga obeležja Tadž Mahala su preslikana i rafinirana odavde. Nakon posete nastavak vožnje prema glavnom gradu Indije – Nju Delhiju. Po dolasku prijava u hotel. Noćenje u hotelu u Delhiju.

10. Dan DELHI – ISTANBUL – BEOGRAD
Napuštanje hotela u 2.20h posle ponoći. Transfer do aerodroma u Delhiju. Let iz Delhija u 06.55h (TK0717) sa presedanjem u Istanbulu. Dolazak u Istanbul u 11.35h po lokalnom vremenu. Konekcija na let za Beograd u 13.55h (TK1079). Dolazak u Beograd u 13.45h. Kraj putovanja.
*Kompletan cenovnik i dodatne informacije o aranžmanu pogledajte klikom na: Viva Travel - Indija.
Pročitaj više
  • Kompletna organizacija putovanja i asistencija,
  • Avio-karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Delhi – Beograd u ekonomskoj klasi sa 20 kg predatog i 7 kg ručnog prtljaga,
  • Svi transferi prema planu i programu puta,
  • Obilasci prema programu puta,
  • Smeštaj u hotelima na bazi 8 noćenja sa doručkom (4 noćenja u Delhiju, 2 noćenja u Džajpuru i 2 noćenja u Agri), prema lokalnoj kategorizaciji.
Pročitaj više
  • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike,
  • Individualne troškove,
  • Doplata za jednokrevetnu sobu 365€ u hotelima 4*,
  • Individualno međunarodno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €),
  • Obavezan bakšiš za vozača i lokalnog vodiča (5 € po osobi po danu),
  • Viza za Indiju (25 USD u dinarskoj protivvrednosti).
Pročitaj više
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi unapredio vaše korisničko iskustvo.